In 1960 gaat Piet Kraan werken bij Autopon op de Overtoom. Daar wordt hij tewerk gesteld op de motor en versnellingsbak afdeling. Bij Autopon begint ook meteen zijn ervaring met Porsche. In die tijd reden er nog niet zoveel Porsche's in Nederland en er was dus ook geen Porsche afdeling. Piet repareerde daarom Volkswagen en Porsche motoren en versnellingsbakken. Door de komst van Ben Pon uit Amerika, die daar op school had gezeten en was begonnen met racen, werd het drukker met Porsche in Amsterdam.

Piet 20 mei 1948

Slaapkamer van Piet
Slaapkamer van Piet

Ben Pon woonde in die tijd boven in het gebouw van Autpon in een penthouse. Er werd nu een Porsche afdeling geopend. Bekende personen waarmee Piet in die tijd heeft samen gewerkt zijn o.a. Jan Dijkstra, Arie Ruska, Hein Eldering en Carel Oudewortel. In deze periode heeft hij veel ervaring opgedaan op de rollenbank en de uitlijnkuil. Aan alle Porsches, van 356 tot en met de 906 heeft hij gewerkt. Doordat Ben Pon is gaan racen werd het te druk op de Porsche afdeling. Uiteindelijk botste dit omdat de racewagens klaar moesten en de particulieren klanten niet geholpen werden.

Piet werkt aan een Volkswagen Kever zijn vader kijkt toe. 
Piet zijn eerste Porsche 356 A
Piet zijn eerste Porsche 356 A

Piet zijn eerste Porsche 356 A

Piet aan het sleutelen bij Autopon op de Overtoom
Piet aan het sleutelen bij Autopon op de Overtoom


De Porsche afdeling is toen gescheiden, Carel Oudewortel deed de racerij en tevens de oprichting van Racing Team Holland en Piet bleef bij de particuliere afdeling van Porsche. Piet verhuist met de Porsche afdeling naar Badhoevedorp omdat het op de Overtoom te druk werd en er te weinig parkeerplaatsen waren. De importeur zat in Amersfoort maar had niet veel werk. Men besloot om Porsche meer centraal in Nederland te houden en daarom verhuisde Piet naar Amersfoort op de Arnhemseweg . Na enige jaren werd hem gevraagd om te helpen een Porsche dealer in Amstelveen op te zetten. Hij werd beheerder van dit bedrijf.


Na diverse jaren vroeg Pon Porsche of Piet terug wilde komen bij de importeur. Dit heeft hij gedaan tot 1988. Vanaf dat moment heeft hij de keuze genomen om voor zich zelf te werken. In de loop van de tijd zijn zijn 2 zoons, Ronald en Marcel, mee gaan werken in het bedrijf en sinds 2000 zijn zij de voortzetters van het bedrijf. Piet is nog regelmatig aanwezig op de achtergrond. Sinds 2016 is het team versterkt door Olaf.